Ein Hallo in die Runde,
mal wieder was zur Heimatkunde.
Allé donn, hie saht ma dodezu Bibbelschesbohnesupp, die ma nadierlisch medm Leffel esst. Die Bohne wärre gefähd unn änfach klään geschnibbeld unn gekocht. Wenns om Sunnda is, kummt noch e Rinnawurschd renn. Donn schmackts noch e bissje bessa. Vill duhn se aach met Speckwirfele abschmelze. Gebt aach e gudda Geschmack. Dodebei gebts donn de Quetschekuche se esse. Dass is e traditionelles Esse, was ma heifisch on da Kirb uffm Disch hat. Weil, do hat ma frische Bohne ausm Gaade unn de Quetsche sinn aach reif. Da Quetschekuche werd awwa aach imma met Hefedääsch gebagg. Onnaschda schmackda jo aach nit.

Lola wird euch das sicher übersetzen können.
Liebe Grüße.
Helmut